Undvik oönskade gäster i resväskan

Det börjar klia på de flesta direkt när man börjar prata om vägglöss. Tyvärr är vägglöss ett ökande problem i landet där många av dem följer med hem i resväskan efter en utlandssemester. Därför är det viktigt att man är noga och uppmärksam under resans gång för att minska risken att de hoppar ner i just sin egen väska.

resväskorPrecis som vi skrev om i ett tidigare inlägg är det väldigt roligt att fylla resväskan med souvenirer för att minnas en rolig resa. Dock så måste man lära sig att vara extra noga och se till att det är något annat spännande man får med sig hem i väskan, som vägglöss till exempel. Antalet fall av vägglöss har nämligen ökat i Sverige där många av fallen beror på att man fått med sig djuren hem i resväskan. Största ökningen ser man i Östergötland där anmälningar av vägglöss har ökat med 98 procent mellan 2015 och 2016.

Vi ser generellt en ökad mängd vägglussaneringar både i Sverige och i Östergötland, den främsta anledningen är att vi reser mer och bor på tillfälliga boenden, säger Christine Lundgren på Anticimex Linköping

Det som skrämmer människan när det gäller vägglöss är att de under natten kryper fram för att suga blod. Har man utan anledning hittat små röda prickar på kroppen kan det därför vara vägglöss som spökar i hemmet eller hotellet man valt att bo på.

Undvik löss i resväskan

Som man skriver om på Corren.se är det väldigt svårt att bli av med vägglöss om man väl har fått dem att trivas. Därför är det viktigt att man dubbelkollar madrasser och stoppade möbler när man kommer till ett nytt hotellrum. Hittar man svarta små prickar kan det vara troligtvis avföring från vägglöss.

När man reser är det därför bra att tänka på att man hela tiden ska hålla resväskan stängd. Man ska också tänka på att ha den stående högt för att minimera risken för att lössen hoppar dit.

Scroll to top