Stockholm har brist på hotellrum

Antalet gästnätter på hotellen i Stockholm har ökat mycket de senaste åren. Detta har lett till att det råder en hotellbrist i huvudstaden och det satsas nu på att bygga fler hotell. Ska man övernatta i Stockholm gäller det alltså att vara ute i god tid.

10916580--

Det råder en brist på hotell i Stockholm och trots att många nya hotell byggs kommer Stockholm behöva flera tusen nya hotellrum de närmaste åren, skriver Dagens Nyheter. Förra året hade Stockholms hotell 11,8  miljoner gästnätter. Detta är ett rekord för Stockholm och ökningen blev nästan åtta procent på ett år. Tittar man tillbaka tio år har gästnätterna fördubblats sedan dess. I Stockholms stad finns nu runt 20 000 hotellrum och i Stockholms län finns över 32 000. Stockholm Business Region räknar dock med att det behövs omkring 5 000 nya hotellrum enbart i Stockholms stad innan 2020. Ökar gästnätterna de kommande åren lika snabbt som de gjorde förra året, kommer ännu fler hotellrum behövas.

Boka hotellrum i tid

Stockholm är alltså ett väldigt populärt resmål och ska man bo på hotell i Stockholm, gäller det att boka i tid med tanke på att det råder brist på hotellrum. Ett tips är att gå in på exempelvis stockholmshotell.com och boka ett trevligt hotell redan i dag om du planerar en resa till Stockholm. Ett hotell som är väldigt uppskattat är hotell Birger Jarl som ligger väldigt centralt i Stockholm. Ett annat hotell med centralt läge som är relativt nybyggt är Scandic grand central. På hotellet finns en akustisk scen där man kan ta del av gratis konserter flera gånger i veckan. Efter det kan man ta en drink i baren som är öppen till klockan 02.00. Läs mer.

Hotellen har bra bruncher

De flesta av Stockholms hotell erbjuder inte bara bra boende, utan många satsar också på ett restaurangkoncept som ska locka även lokalborna. Ett hotell som sägs ha den bästa söndagsbrunchen i staden är Hotel Rival. Om man inte bor på hotellet måste man dock boka två veckor i förväg, men här bjuds man på handplockad frukost av högsta kvalitet, skriver Metro. Scones, smoothies, vitamindrinkar, toast och omeletter är bara några av de godsaker man kan hitta här.

Scroll to top