Sportresa med grabbarna

Något som blir allt mer populärt är att åka på sportresa med grabbpolarna istället för att åka på solsemester med flickvännen, och visst kan man göra det – men kom ihåg att det finns en hel del saker att tänka på.

fotboll-spelplan-sportI tidningen Allas skriver man att en av fyra sportsupporters erkänner att lojaliteten gentemot sitt favoritlag är starkare än den lojalitet man känner gentemot son partner. Så att grabbar föredrar att en sportresa med polarna framför en romantisk semesterresa med flickvännen är därför föga förvånande. Men om man ska åka på en sådan resa finns en hel del saker att tänka på innan man ger sig iväg – såsom att åka med en erkänt bra arrangör istället för att åka på egenhand. Bokar man till exempel en fotbollsresa med OLKA via http://www.olka.se/ kan man både vara säker på att man får boende och biljetter, vilket brukar gå lite sisådär när man bokar resan själv. Antingen får man bara biljetter till matchen man vill se och inget boende, eller tvärt om. Oavsett vilket kan det vara skönare att åka med en arrangör.

Jämför innan du bokar

Något som Aftonbladet understryker är att man alltid ska jämföra arrangör av sin fotbollsresa innan man bokar den för att få reda på vad som ingår. Något som tidningen till exempel skriver är att man kan spara tusenlappar beroende på vem man väljer ska stå för resan, men något man inte ska glömma – som tidningen missar att poängtera – är även att kontrollera vad som ingår i respektive resepaket. Vissa dyrare arrangörer erbjuder också bättre och mer saker än de billiga och det är något man får ta med i sin avvägning – sanningen är att det är bättre att betala lite mer och ha en riktigt kunglig resa än att betala en billig peng och ha det sämre.

Akta dig för bedragare

Något som Metro varnar om är att bedragarnas nya metoder går ut på att lura semesterresenärer på boende, flyg och paketresor. När du bokar en sportresa via en arrangör gör du därför klok i att endast åka med en etablerad sådan och också läsa recensioner och omdömen online för att kontrollera att företaget du ämnar åka med faktiskt existerar – och lita på din magkänsla om något känns fel!

Såhär kan det se ut på en resa med OLKA:

Scroll to top