Slut med Bråvalla i Norrköping

Hade du planerat att åka till Norrköping för att gästa Bråvallafestivalen i sommar? Då måste vi dessvärre göra dig besviken. Bråvallafestivalen har nämligen lagts ner.

Bråvallafestivalen har lockat många besökare till Norrköping, men nu är det slut med det. Arrangören har nämligen ledsnat på de senaste årens våld och otrygghet för kvinnor på festivalen, vilket gör att man nu väljer att lägga ned den helt och hållet.

– Jag har fått nog. Våld dödar festivalupplevelsen, kärleken till musik och framför allt skadas människor, säger Bråvallagrundaren Folkert Koopmans i ett pressmeddelande. – läs mer här.

Anledningen till uttalandet kommer av alla de övergrepp som rapporterats in under festivalens gång, och trots ökade säkerhetsåtgärder har inget blivit bättre. Därför vill man inte längre skapa en spelarena för dessa människor som förstör och väljer att lägga ned. I år kommer därför festivalen inte att hållas, till mångas besvikelse. Men festivalbesökarna 2017 var ändå förstående. Till Aftonbladet är det flertalet som uttalat sig och många män har sagt att de skäms för sitt kön. Och det var inte bara besökarna som reagerade på beskedet. Även artisterna på fjolårets festival kände av den dämpade stämningen och Sonny Fahlberg, medlem i duon Norlie & KKV, reagerade med ilska. Till Aftonbladets reporter på plats uttrycker han sin ilska, inte mot arrangören utan mot de som förstör. Vad han bland annat uttalade sig om var att han tyckte att beslutet var tråkigt i och med att det hela grundas på att det är ett fåtal som inte kan bete sig som folk, men att det drabbar alla. Han säger även att det är tråkigt att det är de dumma som får vinna samtidigt som att han ändå tycker att det är ett bra ställningstagande från arrangörenssida.

Andra anledningar att besöka Norrköping

Det finns som tur är flera anledningar än Bråvallafestivalen att besöka Norrköping för. Här finns både Industrilandskapet, Arbetets museum och här ifrån har du nära till St Annas skärgård vilket är ett riktigt smultronställe att spendera sommaren på. Så om du funderar på att åka till Norrköping trots att festivalen inte längre finns här så ska du definitivt göra det!

Scroll to top