Sevärdheter på bucket list

Det blir allt mer prat om bucket lists, alltså de punkter man ska beta av innan man dör. På svenskens lista står sevärdheter högst där Kinesiska muren och Grand Canyon toppar destinationerna. 

3566-machu-picchuDet blir allt enklare att förverkliga sina drömmar då allt fler människor anser sig vara värda att leva ett liv där de får ge utlopp för sina drömmar, och genom att man enkelt på nätet kan finna bra arrangörer som http://www.tailormadeperu.se/ som kan skräddarsy resor gör det även sökandet lättare och tryggheten större. Och om man väljer att förverkliga sin drömresa så är man inte ensamt, för i Sverige står resor och just sevärdheter högst upp på listan över vad människor vill ha gjort innan de går bort.

USA lockar som vanligt

”Att Grand Canyon hamnade i topp var inte oväntat. Svenskarnas USA-feber håller i sig och att bila i USA är väldigt populärt just nu. En dröm som många har och som en del har valt att förverkliga i sommar är att bila från kust till kust och bocka av flertalet sevärdheter och upplevelser under färden, däribland Grand Canyon.”

Citatet kommer från Maria Gertell på Ticket och är ett pressmeddelande över en undersökning som just Tickets har låtit göra. I en artikel från Expressen går det att ta del av en lista över tio tio av de sevärdheter som svensken gärna vill ta sig an. Grand Canyon är nummer ett, följt av Stora Barriärrevet och Kinesiska muren och Machu Picchu i Peru. Idag är det även internationella kvinnodagen och då går det att läsa en lista på Nyheter24 över 50 saker som alla kvinnor bör göra innan de kastar in handduken.

Scroll to top