Så skaffar du reseintyg inför sommaren

Med ett reseintyg kan din sommarresa bli möjlig. Planer finns på ett gemensamt vaccinationspass inom EU, men du behöver inte vänta tills det kommit igång. Genom att skaffa ett reseintyg från en seriös aktör kan du snabbt få provsvar och intyg, utan att riskera att drabbas av fusk.

För att kunna resa i sommar är ett intyg som visar att du är fri från covidsmitta i stort sett nödvändigt. De flesta länder godkänner intygen, även de som har restriktioner vad gäller inresor till landet.

”Fördelen med att boka tid hos Carelab är att det görs enkelt via nätet och att du inte riskerar att hamna i en kö eller bli utan test.”

Snabbt provsvar

Har du blivit vaccinerad kan det räcka för att ett reseintyg ska utfärdas, men för alla andra gäller att det finns ett negativt covid-test. Genom https://www.carelab.se/ kan du boka ett test och få testresultat och intyg på samma gång. Svaret kommer samma dag, inom 4-12 timmar. Många som utfärdar intyg vittnar om att det är högt tryck, och trycket lär bara öka i takt med att värmen och reslusten kommer. Fördelen med att boka tid hos Carelab är att det görs enkelt via nätet och att du inte riskerar att hamna i en kö eller bli utan test. Du kan också lita på att det är ett seriöst test och att det är riktiga intyg som utfärdas. Olika typer av fusk med reseintyg har tyvärr förekommit.

Gemensamt vaccinationsintyg

EU har tagit beslut om att införa digitala vaccinationsintyg. Anders Ygeman säger enligt Aftonbladet att ”vårt mål är att arbetet ska gå så snabbt som möjligt och att den digitala infrastrukturen ska vara tillgänglig till sommaren”, men än så länge finns intyget inte på plats. Tills det kommit igång och börjat fungera som det ska är det alltså en god idé att hålla koll på andra lösningar.

Scroll to top