Resa till Stockholm på semestern

Många har svårt att boka semesterresor som inte går utomlands. Det är vanligt att det inte riktigt känns som man kommer hemifrån. Bara ta tåget till en stad i Sverige är liksom inte det som dyker upp i huvudet på en när sommar semestern är i tankarna. Men det kan vara en underbar resa, med minst lika mycket avslappning eller upplevelser som någon annanstans i världen.

Utforska Huvudstaden

Det finns många saker att göra i den svenska huvudstaden. Vare sig du är ute efter stadsmiljö och shopping eller ren avslappning finns alternativ för alla från ensamresande till hela familjer. Det finns till exempel flera Spa i Stockholm:

  • Yasuragi. Ligger i Hasseludden och erbjuder upplevelserikt japanskt spa och hotell.
  • Grand Hotel. Mitt i Stockholm ligger ett av de mest välkända hotellen. Här finns ett omfattande spa med många olika behandlingar.
  • Elements Spa. Ligger i Clarion Hotell och har mycket att erbjuda. Väldigt trevligt och personligt spa.
  • Sturebadet. På detta klassiska badhus finns omfattande spa med många olika möjligheter.

Många åker också till Stockholm för att uppleva svensk historia och kultur. Här finns många guidade turer och museer som visar dig mycket av Stockholms och hela Sveriges historia. Det är svårt att förstå hur mycket det finns att veta om, speciellt Gamla stans, historia. Det är mycket som genom historien har bestämts och tagit plats i staden, som senare påverkat hela landet. Du kan till exempel gå till Stortorget och stå på samma plats där blodet rann under Stockholms blodbad. Även Sveriges kultur har påverkan mycket av det som hänt och händer i Stockholm. Här finns mycket att se och uppleva i form av teater, musik, konst och mycket annat.

Stockholm har mycket att erbjud, även för svenskar.

Boende i Stockholm

Vare sig du vill bo lyxigt och bli uppassad på dygnet runt eller sova i våningssäng och laga mat i gemensamt kök, kan du göra detta i Stockholm. Det finns någonting för alla typer av resor och för alla typer av plånböcker. Titta på vad som finns och boka hotell på stockholmshotell.net så får du garanterat någonting som passar perfekt. En rekommendation är att undersöka vad du vill göra i staden och sedan hitta ett passande boende i bra läge för dina intressen.

 

Scroll to top