Nöjsamt i Göteborg

Göteborg är arenornas, gemytlighetens och de stora konserternas stad. Många åker till Göteborg varje sommar för att gå på konserter vid Nya Ullevi.

I Göteborg kan det bli allt från arenarock med Bruce Springsteen till Göteborgspop med Håkan Hellström på Nya Ullevi. Och inte långt därifrån ligger Gamla Ullevi där stadens fotbollslag ibland spelar hemmamatcher. Någon kilometer söder om Nya Ullevi finns inomhusarenan Scandinavium där konserter och ishockeymatcher spelas och söder om Scandinavium finns Svenska Mässan, Gothia Towers, Universeum och Liseberg. Liseberg är Sveriges största nöjesfält och befolkas av glada människor och gröna kaniner.

Undvik regn och ta in på hotell

Om du även har lust att bo i Göteborg så finns det många fina hotell, men även enklare boenden som inte kostar lika mycket. Det finns gott om vandrarhem i Göteborg. Den vecka när Gothia Cup arrangeras brukar det dock vara upptaget nästan överallt i hela staden så det gäller att planera i förväg om man har tänkt att åka dit.

En annan vecka när Göteborg är en stad med extra många besökare är under musikfestivalen Way Out West, som arrangeras under sommaren. Under Way Out West bor en del människor i det speciella campingområde som arrangeras. Där kan besökare få en speciell känsla av musikfestival som många gillar att insupa. En annan sak som insups under festivalen är öl. Way Out West har även gjort sig känd som en festival som är köttfri och istället erbjuder vegetariska alternativ. Men även om besökarna inte får kött på festivalen finns det gott om restauranger i närheten av Slottskogen.

I Göteborg kan besökare åka i något som kallas för Göteborgsvarvet, ett stort pariserhjul som ligger i närheten av Götaälvbron och Nordstan med utsikt över Göta Älv och hamnarna på den norra sidan. Ett varv i det fyndigt namngivna pariserhjulet (som anspelar på de gamla varven där stora fartyg byggdes förr i tiden) är en lugn och trevlig sak att pröva på. Det passar den som föredrar ett lugnare nöje i Göteborg än att röja runt på en nattklubb eller åka bergochdalbana.

Scroll to top