Malmö lockar turister

Malmö, Sveriges tredje största stad, lockar varje år mängder av turister. De flesta är från Tyskland men många svenskar väljer även att besöka staden. Det som lockar är nöjen, restauranger, närheten till Danmark och spännande aktiviteter för barnen.

1094886-malmo-skyline

De senaste åren har turismen till Malmö ökat stort. Många av de som kommer på besök till staden är från Tyskland och i år väntas ännu fler turister besöka Malmö, rapporterar nsk.se. På grund av att intresset för Malmö ökat, har man bokat in hela 17 stora kryssningsfartyg lastade med turister till Malmö. Det är inte bara antalet besökare från Tyskland som ökar, utan turisterna från Kina och Polen blir även fler.

Svenskar lockas till Malmö

Det är alltså många turister som kommer till Skånes huvudstad men en hel del av dem är inte från utlandet, utan från Sverige. Det som framförallt lockar svenskarna till Malmö är det rika utelivet med massiv av spännande och bra restauranger och krogar. Malmö har så pass bra och framstående restauranger att tre av stadens restauranger blev belönade med en stjärna i Michelinguiden i år, skriver Svenska Dagbladet. De som fick stjärnor var restaurangerna Bloom in the park, Vollmers och Ambiance à Vindåkra. Något annat som lockar många till Malmö är att det finns massvis av billiga hotell i Malmö och självklart närheten till Danmarks huvudstad Köpenhamn.

Framstående inom temalekparker

De senaste åren har Malmö även lockat många barnfamiljer och detta beror främst på Malmös spännande parker och lekplatser. Staden har hela 220 kommunala lekplatser och fler byggs hela tiden. Av de 220 lekplatserna som finns är 20 stycken temalekplatser. Malmö är nämligen ledande på specialbyggda temalekplatser och några av de teman som lekplatserna har är rymden, bondgård, cirkus och magi. Läs mer.

Scroll to top