Jaktlicenserna ökar

Det råder en trend av att göra det själv och att om man ska äta det så måste man även kunna döda det. Allt fler väljer att ta en jaktlicens och i Kust-Österbotten beviljades nästan 2000 jaktlicenser.

När det kommer till jakt så är det något som på senare år fått en allt högre status och blivit mycket populärt bland sönderstressade citybor som söker lugn och frid i att ta en jaktlicens och sedan bilda en gemenskap med jaktteamet. För visst är det en spännande känsla att bege sig ut i skogen med ett gänga andra och se vad dagen har att erbjuda. Men det är en materialsport och på http://www.activeoutfit.se/sv/97_swedteam finns mycket bra produkter att välja och vraka bland. För om man trodde att det bara var att vandra ut i skogen och sitta på en stubbe och vänta med ett gevär så är man både en fara för sig själv och för andra. Vad man ska tänka på är att det finns en viss kvot man får komma upp i när det kommer till att skjuta vilt och blir det fler som sitter på licenser så blir det fler som får fightas om att ta en älg eller vitsvanshjort. 2000 jaktlicenser beviljades i Kust-Österbotten skriver tidningen Svenska YLE och mer kommer de att bli. Men det är svårt att ta sin licens.

Lotta och Leif

Det är mycket svårt att ta en licens och känner man att man vill veta mer om hur det går till och vad man har framför sig är programmet På jakt med Lotta och Leif från SVT ett underbart program. Man får följa matskribenten Lotta Lundgren och hennes syn på mat och djur tillsammans med kriminologen Leig GW Persson och hans skarpa tunga. Expressen skriver att Leif inte trodde på Lotta från första stunden, men att han blev otroligt imponerad av henne.

Vad man ska tänka på är att det gäller att ge sig hän till 100 % och att tänka att man har en tuff period framför sig som man sedan kommer att bli belönad för när man sitter på sin licens. Sedan är det bara att ge sig ut i skogen med en stor respekt.

Scroll to top