Glöm inte att koppla av

Alla vill vi prestera så bra som möjligt och få ut det mesta av våra liv. Men vad vi kanske inte tänker på är att vi ör dåliga på att verkligen ge oss själva det rätta bränslet för att vi ska orka så mycket som möjligt. Genom att unna dig själv lite avkoppling kommer du märka att livet blir fyllt av lite mer energi.

Att köra sig själv i botten är något som man inte ska våga testa på då det kan vara otroligt svårt att ta sig upp därifrån. Vi människor måste koppla av för att kunna leva så bra som möjligt.

Våga ta pauser

Vad det handlar om är att vi måste våga ta fler pauser och komma ut lite och göra saker som inte alls är förknippade med prestation utan för att vi själva ska må bra och återhämta oss. Detta kan vi göra genom lite härligt spa på http://spason.se/ eller genom att umgås med vänner, träna eller genom att sjunga i kör. Varför är på grund av att våra hjärnor är beroende av otroligt mycket stimulans för att kunna utvecklas. Men, även om människan behöver sömn för att må bra så är vi otroligt dåliga på att verkligen ta till os detta och leva som många lär. Även om det vid detta lag är klar att åtta timmars sömn är en myt så blir vi stressade när vi sover dåligt och har lite förståelse över hur bra kroppen är på att återhämta sig.

Michael Nilsson är professor i medicinsk vetenskap på HMRI och är mycket intresserad av läkningsprocesserna i hjärnan och hur vi blir påverkade av musik och dans och uppmanar till att vi ska stanna upp och tänka till lite mer om hur vi lever våra liv. Såm unna dig lite avkoppling.

Scroll to top