Exotiska influenser i hemmet

Att resa är att växa och att ta med sig hem både minnen och andra influenser som berikar ens liv blir allt viktigare och mer spännande. Det finns många inredningstrender, men ingen som slår den personliga stilen. 

1831017-set-of-animals-skin-backgroundsSverigesradio.se går ut med att det är populärt att ha bubbelrosa och pistagegrönt i sitt hem. ”Pistagefärgerna är här för att stanna” skriver dem. Och visst är det härligt när färg tar plats och att man inte är så rädd. Men något som blir allt viktigare är att förmedla ens personlighet i den inredning man klär in sig med. För ibland kan det kännas att man kommer in till ett IKEA-hem eller ett hem som helt är livrädd för färg och form och bara satsar på det svartvita för att ge en stilsäker känsla. Det kan istället känna som ganska så själlöst och opersonligt. Men, smaken är som baken och vill man ha det vitt och torrt och är lycklig över det så ska man ha det, annars bör man läsa vidare för att få tips om vad man kan göra för att få in den känslan man kan få när man är utomlands.

Från ananaser till vågorna

Vi har i tidigare artikel skrivit om hur man kan bära sig åt för att skapa ett så härligt hem om man väljer att bosätta sig utomlands och ta med mycket av sig själv dit. Här handlar det mer om vad man kan göra för att ta med så mycket vacker från sin semester hem. Och när det kommer till att ta med sig saker hem så behöver det inte vara att man packar en väska och tar med sig fysiska saker utan att man tar med sig intryck som man väljer att omvandla. Ta inspiration från omgivningen och finn samma inredningsdetaljer hemma: plansch med palm, ananas i guld eller snäckor att ha smycken i. Även lätta och luftiga material och att jobba med de fyra elementen är vackert. Man kan ha ordet ”levande” som ett mål i sitt fixande.

 

Scroll to top