Bilsemester i Sverige

Många svenskar glömmer kanske bort att det går utmärkt att semestra i sitt eget land, och att det faktiskt bjuder på många olika naturtyper, från fjällen i norr, ut till Bottniska viken och ned förbi Höga kusten, Uppsala, Stockholm, skärgårdarna i Östergötland och Småland och ned till bokskogarna i Skåne. Många olika naturtyper och biotoper finns i vårt avlånga land, delvis på grund av att det är just avlångt.

Ett av de bästa sätten att uppleva Sverige och dess mångfald är att ta sig fram med bil. Från bilfönstret ser man mer än från ett tåg, och man kan dessutom ta sig längre sträckor än om man skulle cykla. På två veckor i bil hinner man uppleva både Pite havsbad och stränderna på Gotland.

Som vid alla andra typer av semestrande är förberedelser A och O, framför allt om man har barn med sig. Tänk därför på följande:

  • Ta inte med er för mycket packning. Undersök om det finns tvättmaskiner där ni ska bo, och ta i så fall med tvättmedel i stället.
  • Ta med en extra av de reservdelar som oftast går sönder. Ett bra ställe att köpa billiga reservdelar på är Skruvat.
  • Och tänk på att både bilen och passagerarna kan behöva reservbränsle. Reservdunkar med bensin, samt torkat kött eller frukt, kan komma väl till pass.

 

Scroll to top