Även kungligheter åker på bilsemester

Har du övervägt att åka på bilsemester inom en snar framtid? Då är du inte ensam, även kungafamiljen ägnar sig åt detta klassiska nöje.

Fler och fler väljer bilsemestern som ett alternativ när det är dags för semestertider. Och det är inte bara vanligt folk som gör detta. Även kungafamiljen tycker om att packa bilen full och ge sig ut på vägarna – något som chockat en hel del lokala caféer och rastplatsägare.

Kungaparet på bilsemester

Att stöta ihop med kung Carl Gustaf och drottning Silvia är inte något av vanligheterna i stillsamma Blekinge, men det var just vad som hände en solig lördagseftermiddag strax utanför Ronneby. För vad som började som en helt vanlig dag på Café & Restaurang Galtsjön slutade minst sagt annorlunda. Först kommer drottning Silvia instrosandes, sneglar på räkmackorna och går sedan ut igen och in kommer hon någon minut senare tillsammans med kung Carl Gustaf. Till magasinet Svensk Damtidning säger ägaren att man knappt trodde sina ögon, vilket såklart är förståeligt – det är väl inte någon som förbereder sig på att Sveriges kungapar ska dyka upp på ens ställe utan minsta förvarning. Men helt själva var de såklart inte, en livvakt fanns självfallet med vid tillfället. Till magasinet säger Roger Palmqvist caféets ägare, om chocken som den 18-åriga kassörskan fick när hon tittade upp och fick syn på kungaparet:

”– Hon fick titta både en och två och tre gånger… Jag menar vem hade räknat med att kungen och drottningen skulle dyka upp!”

Scroll to top