Att resa är livets krydda

Att resa är något som de allra flesta tycker om. Det är få människor som påstår att de inte tycker om att resa, även om inte alla har möjlighet till det. Många ser det som att man fyller” sitt livs bok” med nya kapitel när man reser, man ser det som ovärderliga erfarenheter och upplevelser att få besöka nya platser och träffa nya människor. Anledningen till att man reser kan skilja sig väldigt åt. En del, antagligen de flesta, gör det helt enkelt för avkoppling och ett avbrott från vardagen. Andra gör det för att lära sig nya saker eller för att uppleva olika kulturer. Ytterligare andra gör det av alla dessa anledningar – och ännu fler!
 
Ridning i vattnet på Jamaica

Olika typer av resor

Det finns egentligen lika många olika typer av resor som det finns människor. Allt blir vad man gör det till, som det så fint heter. Dock finns ju givetvis ett par olika typer av resor man kan välja mellan. Det kan exempelvis handla om skidresor, sol & bad-resor, cityweekends, golfresor, volontärresor och mycket annat. En del vill uppleva så mycket som möjligt under sin semester och fylla varenda minut med olika aktiviteter och utflykter, medan andra vill ha sin vecka totalt oplanerad och bara ta dagen som den kommer. Oavsett vad kan man vara säker på att det någonstans på jorden finns ett resmål som passar just ens egna behov och önskemål!

Kanarieöarna vs Thailand

Kanarieöarna, eller Kanarieholmarna som det ibland lite skämtsamt kallas, har länge varit ett klassiskt resmål för soltörstande svenskar under vintern. Det ligger inte alltför långt bort, det är inte alltför olikt våra svenska seder och bruk och det är, viktigast av allt, varmt och skönt även under vintermånaderna! På senare år har dock Thailand seglat upp som en stark konkurrent till Kanarieöarnas tidigare ohotade ställning som vårt resmål nummer ett under vintern. Det ligger i och för sig längre bort, vilket också gör det dyrare att resa dit – men däremot är priserna på plats extremt låga, varför det i princip jämnar ut sig efter en vecka eller två.

Scroll to top