Åk till världens bästa resmål

Dags för semester och bestämma årets resmål, sättet att göra det på är att dels lyssna på vänner och att faktiskt kika på vad guideböckerna säger. Varje år listar The Guardians årets bästa resmål och i år är det lite överraskande Island som står i topp för det bästa resmålet i Europa:

Den största nyheten för i år är att Island toppar listan för bästa landet i Europa, tätt följt av Österrike och Tyskland. Grekland kommer på femte plats och Turkiet på fjärde. I motiveringen till Islands första placering skriver tidningen: ”Utan tvekan fascineras besökarna av landskapet som utvecklas och formas framför våra ögon. Askmolnet från vulkanen Eyjafjallajökull som 2010 tvingade stora delar av Europas luftrum att stänga väckte intresset för landet.”

Island är i sig ett vackert land och lockar av många anledningar till turism, dels handlar det om landskap men också om att få rida på islandshästar och bada i gejsrar. Här kan man också ägna sig åt fiske i en riktig fiskeby, fånga sin egen middag och få den tillagad är inget som många andra länder förutom just de nordiska länderna tillåter.

Turista inom Sverige

Långt ifrån alla har råd att åka utomlands, även om det är till grannlandet Island. Därför har vi ställen som Ästad Gård att besöka som erbjuder lyxig avslappning i kombination med fysiska övningar. Gården erbjuder även ett besök på den egna vingården och en kulinarisk matupplevelse i klass med utlandet. Istället för naturens gejsrar så får man bada i gårdens jacuzzi och må gott.

Scroll to top