3 tips inför Stockholmsresan

Har du bokat en semesterresa till Stockholm? Härligt. Huvudstaden är en mycket bra turistort och har mycket att erbjuda när det kommer till turister. I storstaden kan man både bada om vädret tillåter samt shoppa på fina shoppinggator, eller dansa natten på en av de många nattklubbar som staden erbjuder. Här kommer de bästa Stockholmstipsen för sommaren 2016:

  • Takbarer. Den stora trenden med att dricka och umgås högt upp har även nått Stockholm, takbarer är just nu det hetaste du kan besöka. I Stockholm finns flera alternativ, vissa bättre än andra. En favorit för många är Solstugan som ligger lite i utkanten av Stockholms innerstad, vid Fredhäll på Kungsholmen. Restaurangen är lite som en svensk sommarstuga, bara det att den dessutom har en slående utsikt och en jättestor veranda. En sak som gör stället lite extra bra är deras utbud av livemusik, ibland bjuder de på rock och ibland jazz. Oavsett vilket är stämningen alltid bra. Om du vill besöka en takbar som är lite mer central rekommenderas Urban Deli som ligger på Sveavägen och är något av en miniatyr av Manhattans High Line. Både mysig och trevlig. Fler bra takbarer hittar du här.
  • Skärgården. Stockholm är fantastiskt vackert som stad och en kan förstå att man är ute efter asfalts-känslan om man åker dit. Men det vackra i Stockholm är även dess närhet till naturen. Ta en båttur ut i skärgården, det finns mycket att se och oavsett om man åker på en dagsutflykt eller väljer att övernatta på ett av de många vandrarhemmen så är det mysigt och oförglömligt.
  • Från norr till söder. Var inte på samma ställe hela tiden. I Stockholm, även innanför tullarna är det olika känsla beroende på var i staden du befinner dig. Det lite hippa söder och mer business på Stureplan. Vilket föredrar du?

Ett sista tips inför din Stockholmsresa är att boka boende i tid. Vi har tidigare skrivit om hur Stockholm har brist på hotell och om man väntar till sista sekund kan det antingen bli väldigt dyrt eller har man maximal otur kan det överhuvudtaget sluta med att man inte får något hotell.

Scroll to top